FrieslandCampina
Wöchentliche E-Mails zu Neuigkeiten, neuen Stellen und Bewertungen abonnieren

Karriere und Anstellung bei FrieslandCampina

Über uns
Koninklijke FrieslandCampina is een multinationale zuivelonderneming waarvan alle aandelen in handen zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina, waarbij 14.800 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België zijn aangesloten. De producten zijn in meer dan honderd landen te koop. De belangrijkste regio’s zijn Europa, Azië en Afrika. Ingrediënten – mehr... worden wereldwijd verkocht. In 2010 bedroeg de omzet bijna 9 miljard euro. Koninklijke FrieslandCampina heeft ruim 19.000 medewerkers in 25 landen.

Koninklijke FrieslandCampina heeft meer dan 130 jaar duurzame zuivel op hun naam staan. Bij elke stap in de zuivelketen geven de bijna 15.000 leden-melkveehouders en medewerkers blijk van hun deskundigheid. Koninklijke FrieslandCampina streeft voortdurend naar het verbeteren van de prestaties. Talent management, innovatie en melkexpertise zijn hierbij belangrijk.


Koninklijke FrieslandCampina speelt een belangrijke rol in de dagelijkse voorziening van voeding aan honderden miljoenen mensen verspreid over de wereld. Consumenten voorzien ze van producten zoals zuiveldranken, baby- en kindervoeding, kaas, boter, room, desserts en functionele ingrediënten op basis van zuivel. Naast consumentenproducten leveren ze bijvoorbeeld room- en boterproducten aan professionele afnemers en ingrediënten en halffabricaten aan de voedingsindustrie en aan de farmaceutische sector. Met melk kan er ingespeeld worden op de groeiende vraag op de wereldmarkt naar gezonde voeding die op duurzame wijze is geproduceerd. Melk bevat immers bouwstoffen en brandstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid en het welzijn van mensen, zoals eiwitten, vetten, melksuikers, vitaminen en mineralen.


Koninklijke FrieslandCampina is samen met de leden-melkveehouders van FrieslandCampina expert in melk en ze breiden hun kennis over toepassingen ervan voortdurend uit. Die kennis strekt zich uit van de kwaliteit van het grasland waarop de koeien grazen tot het op de markt brengen van smakelijke kazen, gezonde zuiveldranken en de best mogelijke ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. En alle stappen daartussen. Voor de leden-melkveehouders van de coöperatie streeft Koninklijke FrieslandCampina ernaar om in 2020 ten opzichte van 2009 een substantieel hogere prestatietoeslag voor de melk uit te keren en een hogere uitkering te verstrekken in de vorm van vermogen op naam via ledenobligaties.
 – Weniger
„Wer wir sind” anzeigen

Wie ist es, bei FrieslandCampina zu arbeiten?

3,8
Work-Life-Balance
4,0
Vergütung/Leistungen
3,3
Jobsicherheit/Karriere
3,4
Geschäftsleitung
3,7
Unternehmenskultur

Was wird über die Führungskräfte von FrieslandCampina gesagt?

81 %
der Angestellten beurteilen die Leistung des CEO positiv
Beurteilung des CEO basiert auf 172 Bewertungen